Monday, May 2, 2011

Cupcake for BESDAY

Wednesday, February 23, 2011

Lolichoc Jambangan for Birthday


Tempahan dr Siti Nor Afzan utk Birthday yg tersayang

Coklat untuk rombongan merisik

 Tempahan dr Siti Nor Afzan 20.2.2011


Thursday, February 10, 2011

New Boxes is Coming.....

Boleh pilih pelbagai kotak bermula dari RM5....

Wednesday, January 5, 2011

Kelas Cupcake dan Coklat Kini Dibuka

Assalammualaikum dan salam sejahtera


Maycoklat menyediakan perkhidmatan membuat dan menerima tempahan Cupcakes, Coklat, Hantaran dan sebagainya... juga membuka kelas kepada sesiapa yang berminat untuk mempelajari membuat Cupcake, dan coklat dengan harga yang berpatutan.

Lokasi kelas:

1. Bandar Putera Klang, Selangor (berhampiran Lebuhraya Kesas).

Untuk keterangan lanjut tentang kelas dan yuran sila hubungi saya di no telefon 017-3977720. Terima Kasih....:-)

** tarikh tutup pendaftaran ialah 3 hari sebelum tarikh kelas bermula..

** deposit RM50 perlu dibayar untuk menempah tempah duduk.

 
Kelas cupcake dan coklat kini dibuka…….




Ingin mempelajari bagaimana menghias cupcake dengan pelbagai jenis bunga-bunga yang menawan.



KELAS SPRING GARDEN

Masa : 11 pagi - 2.00 petang (sampai siap)

Yuran : RM90 seorang

Peralatan perlu dibawa: Pen, Apron, Kain Lap, Kotak cupcake - 6 biji

Berikut adalah perkara-perkara yang akan anda pelajari:



- cara membancuh adunan cupcake

- cara-cara menyediakan buttercream

- cara-cara mewarnakan buterrceram

- mempelajari dan mempraktikan beberapa jenis nozzles/tips asas

- mendeko 6 biji cupcakes dengan menggunakan buttercream





* semua kelengkapan untuk pembelajaran akan disediakan

* resepi akan diberikan semasa kelas

Thursday, December 30, 2010

Tempahan Cupcake Bertunang 1.1.11



Fondant cupcake 16pcs RM80 L cup berserta hiasan hantaran
16 pcs RM65 M cup (RM 3.5 per pcs)
16 pcs RM40 S cup (RM 2.50 per pcs)

Jambangan Lolichoc



30 lolichoc RM50

For Birthday My Bos....



Flower Cupcake







Flower cupcake
RM30 - 6pcs medium cup
RM70 - 16pcs medium cup

Monday, November 29, 2010

Monday, October 11, 2010

Tempahan untuk DEEPAVALI

Sekarang Maycoklat sedang sibuk menerima tempahan untuk deepavali. Sekiranya bukan menyambut deepavali pun boleh order... Tempahan yang ada untuk deepavali ini ialah

Mix Almond - RM 25 untuk 50pcs
Coklat biasa - RM 25 untuk 50pcs (inti ada pelbagai perisa)

Tempahan dibuka sehingga 25 Oktober, 2010

Friday, September 17, 2010

Sunday, September 5, 2010

Coklat menjadi kenangan

Tempahan lebih seratus boleh letak nama, tarikh dikotak.... hanya tambah RM0.20 sahaja

Tempahan Terlaris dihari Raya ni...



COKLAT MIX ALMOND

Little teddy


Sekarang Anda boleh add little teddy untuk yang tersayang....
hanya tambah RM5....

Tempahan dari MIMI


Monday, July 26, 2010

Kecairan Coklat

INFO-

Ramai yang bertanya cair ke tak coklat yang nak ditempah nanti... Kena masuk peti ais ke....
Coklat takkan cair pada suhu bilik .... kiranya 37 darjah masih maintain lagi coklat tu... Lagipun saya menggunakan coklat compound.
Tapi kalau jemur coklat tu sememangnya la cair... mana-mana coklat pun macam tu... kalau beli coklat kat langkawi pun balik k.l cair gak coklatnya kan... heheh... jadi jangan risau untuk menmpah bagi majlis perkahwinan... Ketahanan nya pula... selagi tak kena air.. coklat boleh tahan lama....